Voor ± 10 personen

Verse coquilles: 10 stuks
Kreeft: 1 hele, gekookt en het vlees in stukjes gesneden
Mango: 1 hele, in blokjes
Bosui: 1 bosje, dunne ringetjes
Basilicum: ½ bosje, in reepjes
Limoen: 2 à 3 stuks, het sap
Olijfolie: 5 eetlepels
Rode peper: 1 hele, zonder zaad in reepjes
Verse gember: 3 eetlepels, geraspt
Sesamzaad: 2 eetlepels, geroosterd
Zeezout en peper

Bereiding

  • Snij de coquilles en de kreeft in blokjes en meng met de mango (a la minute)
  • Schep op het laatste moment de bosui en de basilicum erdoor en breng alles op smaak met de rode peper, olie, limoensap en de gember.
  • Gebruik zout en peper voor de laatste smaakbalans.
  • Schep wat van de salade in een coquilleschelp en besprenkel met wat sesamzaad.
  • Serveer de schelp op wat zeezout op een bordje.