24-10-2019

Wanda en Ed hebben eigenlijk een haat-liefde verhouding met Zierikzee én mosselen. Want wat in 1963 een moetje was, is nu een genot: dineren bij Brasserie Maritime aan de haven van Zierikzee. 

We gaan er meer dan 50 jaar voor terug in de tijd, naar het jaar 1963. De moeder van Wanda besloot in dat jaar - toen Zierikzee ineens makkelijker te bereiken was vanuit Ridderkerk- dat een rit naar Zeeland om mosselen te eten een leuk gezinsuitje was. Zo kwam het dat Wanda ieder jaar weer achterin de Volkswagen zat richting Zierikzee, of ze nu wilde of niet. Mosselen stonden namelijk niet hoog op haar lijstje van lekkernijen. Helemaal niet zelfs. Toch gingen ze elk jaar terug naar dezelfde plek: Auberge Maritime. Een gezellig restaurant aan de haven van Zierikzee, met een open haard en mosselen in overvloed. 

Bijna 10 jaar later moest ook Ed, de verloofde van Wanda, eraan geloven. Hij schoof aan op de achterbank onderweg naar iets waar hij ook niet op zat te wachten. Alleen een bord met gebakken mosselen kwam in de richting van eetbaar vond ook Ed. Gelukkig kwam daar het grote moment, de twee tortelduiven stapten in het huwelijksbootje. Hierdoor werd het jaarlijkse bezoekje aan de Auberge geen verplichting meer. 
Mosselen en Zierikzee werden daarna vermeden, totdat het stel besloot om op een camping in Schouwen-Duiveland een seizoensplaats te nemen. En welke plaats is dan gezelliger dan Zierikzee? Zo kwamen Wanda en Ed weer terug op de plek waarvan ze vele jaren eerder blij waren dat ze ervan wegreden. 

De Auberge, die inmiddels tot Brasserie omgedoopt is, kan nu zelfs rekenen op het stel als vaste klant. En wat ze dan bestellen: Mosselen! Geloof je het zelf? Maar ze genieten ook van de andere culinaire hoogstandjes die, naar eigen zeggen, geserveerd worden in Brasserie Maritime. Daarbij worden ze binnenkort zelfs bewoners van het eiland en is na ongeveer 57 jaar de cirkel helemaal rond. 

“Wij wensen Brasserie Maritime veel succes voor de toekomst en wij hopen nog lang bij hen te mogen genieten!” 
- Wanda en Ed Bijster

 

Naar nieuws